Maaliskuussa kaksi viinintekijä-illallista

12.02.2015

Maaliskuussa vieraaksemme saapuu kaksi vierasta, jotka esittelevät viinejään viinintekijäillallisten merkeissä. Ensin, maanantaina 9.3. saamme Riojasta vieraaksemme arvostetun Remellurin viinitalon pääviinintekijän Telmo Rodriguezin. Kahta viikkoa myöhemmin maanantaina 23.3. hyvä ystävämme Joan Cusiné tulee esittelemään Parés Baltàn viinejä ja biodynaamista viininvalmistusta.

Telmo Rodriguez keräsi mainetta lentävänä viinintekijänä tehden viinejä ympäri Espanjaa, kunnes vihdoin palasi perheensä omistaman Remellurin viinintekijäksi. Remelluri tunnetaan punaviiniensä lisäksi myös rajatun tuotannon Remelluri Blanco -valkoviinistään, jota on kehuttu jopa Espanjan parhaimmaksi valkoviiniksi. Talo siirtyi luomutuotantoon vuonna 2010.

Joan Cusinén suku viljeli rypäleitä muiden käyttöön sukupolvien ajan, kunnes he vuonna 1978 ostivat perinteikkään, vuonna 1790 perustetun Parés Baltàn viinitilan ja alkoivat itse tehdä viiniä viljelemistään rypäleistä. Veljekset Joan ja Josep ottivat sukutilan haltuunsa vuonna 2000 ja antoivat viinintekijän tehtävät vaimoilleen Maria Elenalle ja Martalle. Parés Baltàn viinit ovat olleet luomutuotantoa jo pitkään, ja vuonna 2010 he aloittivat siirtymän biodynaamiseen tuotantoon.

Illallisten hinta on 125€, ja se sisältää luennon lisäksi illan aikana tarjoiltavat viinit ja niihin sovitetun neljän ruokalajin menun. Ilmoittautumisen voit tehdä sähköpostitse info@copasytapas.fi tai puhelimitse 010 3220950.

09.05.2019Kaartin Kut6nen
18.12.2018Pardas Winemaker Dinner 21.1.2019
19.09.2017Raventós i Blanc Winemaker Dinner 23.10.2017
16.06.2017Copas y Tapas on Kauppalehti Option lukijoiden suosikkiravintola
29.12.2016Celler Piñol Winemaker Dinner 6.2.2017
07.09.2016Recaredo Winemaker Dinner
24.09.2015Keittokirja nyt myynnissä!
01.03.2015HS Nyt arvio 1.3.2015 ****
12.02.2015Maaliskuussa kaksi viinintekijä-illallista
19.05.2014Copas y Tapas viinimatka 2015

Siirry arkistoon »