Miikka Väisänen aloittanut keittiöpäällikkönä

24.04.2014

LEHDISTÖTIEDOTE 25.4.2014

Julkaisuvapaa heti

 

Miikka Väisänen on aloittanut ravintola Copas y Tapasin tulosvastuullisena keittiöpäällikkönä. Miikkalla on keittiötaustansa lisäksi pitkä kokemus viineistä ja niiden yhdistämisestä ruoan kanssa. Hän jatkaa myös pienemmässä mittakaavassa oman womenmenwine.com palvelun parissa.

”Palvelu, ruoka ja viini luovat yhdessä edellytykset onnistuneelle illalle. Uskon, että annosten suunnitteluvaiheessa on olennaista huomioida ruokajuoma osana ateriakokonaisuutta. Viini tarjoaa aromeita, rakenteita ja ominaisuuksia, joita ruoasta ei löydy ja päinvastoin. Kun ymmärrys viinin ja ruoan yhdistämisestä löytyy sekä salista että keittiöstä, yhdistelmä on paras mahdollinen.”

Ruokatuote yhdistelee välimerellisiä vaikutteita sesonginmukaisiin, valtaosin skandinaavisiin raaka-aineisiin. Keittiön sydämenä toimii edelleen Josper-puuhiiliuuni. Annokset suunnitellaan raaka-aineet ja maut edellä, monipuolisesti perinteisiä ja moderneja valmistusmenetelmiä hyödyntäen. Raaka-aineita haetaan torilta, luonnosta, Kumpulan puutarhalta, pientuottajilta ja yksityisiltä maahantuojilta. Ruokalistaton konsepti mahdollistaa annosten jatkuvan kehityksen ja sesonkituotteiden parhaan hyödyntämisen.

Pääruoat suunnitellaan siten, että viinivaihtoehtoja voidaan tarjota useampi, kun taas pienet makeat tapakset rakennetaan viinin ympärille. Tapasten kanssa suosikit löytyvät ravintolan laajasta cava-valikoimasta. Ravintolan laaja viinivalikoima koostuu pääosin espanjalaisten perheomisteisten tuottajien viineistä

Ravintolan juustovalikoima on suomen oloissa laaja ja laadukas. Päivittäin temperoidaan kymmenestä seitsemääntoista eri juustoa, joista henkilökunta valikoi viineille parhaat kumppanit. Juustot ovat valtaosin pastöroimattomia tuontijuustoja, mutta joukossa on myös valikoituja juustoja kotimaisilta pienjuustoloilta.

Copas y Tapas on yksityinen perheomisteinen ruokaravintola Helsingin keskustassa. Toiminta-ajatuksena on tarjota kokonaisvaltainen asiakaspalvelukokemus, jossa keittiö on tärkeä osa palvelujatkumoa, ei sen ydin. Toimintaa ei rakenneta keittiön ympärille, vaan asiakas on kaiken keskipiste.

Omistajaperheen jäsenet osallistuvat päivittäiseen toimintaan asiakaspinnassa. Aleksi Lahdenoja, toinen yrittäjäosakkaista ja ravintolan sommelier, oli tammikuussa 2014 finalistina Pro-asiakaspalvelija- tunnustuspalkinnon saajaksi. Aleksi huolehtii ravintolan viinivalikoiman lisäksi suurimmasta osasta luonnonyrttien keräämisestä ravintolan tarpeisiin.

Ravintola viettää 4-vuotisjuhlaansa työn merkeissä 30.4.2014

 

Lisätietoja antavat:

 

Jari Lahdenoja                                                          Miikka Väisänen

010 3220958                                                               0503387993

jari@copasytapas.fi                                               miikkavaisane@hotmail.com

 

Ravintola Copas y tapas

Fabianinkatu 16

00100 HELSINKI

09.05.2019Kaartin Kut6nen
18.12.2018Pardas Winemaker Dinner 21.1.2019
19.09.2017Raventós i Blanc Winemaker Dinner 23.10.2017
16.06.2017Copas y Tapas on Kauppalehti Option lukijoiden suosikkiravintola
29.12.2016Celler Piñol Winemaker Dinner 6.2.2017
07.09.2016Recaredo Winemaker Dinner
24.09.2015Keittokirja nyt myynnissä!
01.03.2015HS Nyt arvio 1.3.2015 ****
12.02.2015Maaliskuussa kaksi viinintekijä-illallista
19.05.2014Copas y Tapas viinimatka 2015

Siirry arkistoon »